DREVPROV - GRÄNSKAMPEN
- TILLBAKA -

Efter att ha legat nere ett antal år har nu Gränskampen återuppstått! En kamp mellan Sverige och Norge som går som ett rörligt drevprov andra helgen i november. Fem svenska och fem norska taxar gör upp, de representerar sina deltagande klubbar från Sverige: Bohuslän-Dal, Värmland, Halland, Skaraborg och Västsvenska. Från Norge: Aust-Agder, Glåmdal-Romerike, Telemark, Vestfold-Buskerud och Follo-Østfold.

Gränskampen 2018

Måndagen den 12 november 2018 gick årets Gränskamp i drev i Norge. Och det blev dubbelt svenskt på toppen! Stort grattis till vinnarna korthårstiken Källstigens Olivia och Stig Larsson med 1:a pris och 51 poäng, följt av strävhårstiken Hälsingesvedjans Asti och Thomas Kulin med 1:a pris och 49 poäng. Ett stort grattis även till Hissmovallens Findus och Qottenstams LA Elmer, som också fick det norska drevchampionatet!


Två glada grabbar - Stig Larsson och Thomas Kulin - med sina duktiga tjejer!

Trots de bästa prestationerna var det norska laget lite jämnare och tog den totala segern med 192 poäng framför svenskarnas 183 poäng. Värd i år var Vestfold-Buskerud Dachhundklubb, vi gratulerar och tackar för goda dagar!

__________________________________________________
© Svenska Taxklubben © Design & Layout av Starwings.se