UNGDOMSLÄGER
- TILLBAKA -

Ungdomsläger 2019

Visst blir det ett läger och på samma plats som förra året, dvs. Gammelkroppa i Värmland. Lägret kommer att vara mellan 27 till 30 juni 2019. Mer information om program och anmälan kommer i nästa nummer av tidningen och här på hemsidan. Boka datumet redan nu för Taxklubbens ungdomsläger!


Lyckat taxläger 2018

Lägret pågick under 28 juni till 1 juli 2018 på Gammelkroppa utanför Filipstad och var mycket uppskattad i år igen! Aktiviteter i år var ringträning med utställning, viltspår, agility, rallylydnad, bad, disco, löptävling med hund m.m. Reportage om lägret finns i tidningen Taxen nr 4 2018.

 


Lyckat taxläger 2017!

Sol, bad, agility, rallylydnad, skytte, utställningsträning, spår och trekamp – allt detta hinner vi med på Taxklubbens ungdomsläger! Lägret pågick under 29 juni till 2 juli 2017 på Gammelkroppa skogsskola utanför Filipstad och var mycket uppskattad även i år!


Lyckat taxläger 2016!

Många roliga aktiviteter
23 ungdomar med lika många taxar var på Svenska Taxklubbens ungdomsläger tillsammans med ledare och en del föräldrar. Lägret hölls den 12 – 14 augusti på Gammelkroppa Skogsskola & Konferens utanför Filipstad. Ett läger som rymde många roliga aktiviteter; viltspårs- och utställningsträning, rallylydnad, agility, utställning barn med hund, disco, grillkväll och bad. Och många tillfällen att umgås med kompisar och skaffa nya sådana som till exempel Hugo Lidslot gjorde som stolt uppgav att han fått tre nya.
– Jag ska åka till lägret varje år för jag gillar taxläger, säger han bestämt och fortsätter;
– Det roligaste var springtävlingen med Rota. Fast det var svårt för hon ville inte. Hon ville nog hellre leka för hon är bara sju månader. Det var också roligt att spåra men inte så enkelt. Fast hon hittade skanken, men något godis ville hon inte ha för hon var inte hungrig. Men vi ska träna till nästa år. :)

Positiva ungdomar och ledare
– Den enda kritiken vi fick var att lägret var för kort. Så nästa år blir det fyra dagar i stället för tre, säger Agneta Ståhle, ordförande i Svenska Taxklubben och en av ledarna på lägret. Hon fortsätter;
– Allt var väldigt bra och jättetrevligt. Vi hade bra boende, vackra omgivningar och god mat. Och det var så roligt att se hur positiva och glada ungdomarna var och att de ville göra så mycket tillsammans med sina hundar. Men allra roligast var nog att se hur fantastiskt måna de var om sina taxar och hur väl de tog hand om dem. Det bådar gott för nästa års läger och för framtiden, sammanfattar Agneta nöjt 2016 års taxläger.

bild_ungdomslager2016

__________________________________________________
© Svenska Taxklubben © Design & Layout av Starwings.se