Omplacering

OMPLACERING

Behöver din tax ett nytt hem? Eller söker du en vuxen tax? Svenska Taxklubben vill självklart hjälpa till!

Behöver du ändra eller ta bort din annons? Kontakta webbmaster via mail webbmaster: t.vestergren@telia.com

Till dig som vill sälja eller omplacera vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du måste vara medlem i SvTK.

Följande bör vara med i annonsen: Hundens registreringsnamn i SKK. Hane eller tik? Vilket hårlag? Storlek? Kortfattad beskrivning av hunden – om den är tränad, gått prov eller tävlat m m. Skicka hundens information och önskemål om det nya hemmet, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via mail:  t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).HUND SÄLJES / OMPLACERAS


Inga annonser under säljes/omplaceras finns för tillfälletHUND SÖKES

Till dig som söker vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du behöver inte vara medlem.

Följande bör vara med i annonsen: Söker du en hane eller tik? Vilket hårlag – korthårig, långhårig eller strävhårig? Vilken storlek är önskvärd – normalstor eller dvärgvariant? Skicka dina önskemål, vad du kan erbjuda en tax, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).


Vuxen, strävhårig tax sökes  *Ny 26/3

Vi söker en vuxen, strävhårig tax, helst hane.
Jag har i princip alltid haft hundar och är uppvuxen med tax, boxer och terrier. Min man och jag har haft golden retriver och ett antal  labradorer under åren. När vi bägge blev pensionärer var vår labrador Oliver gammal och fick somna in och vi bestämde oss för att inte ha fler hundar. Men…..nu är längtan efter en hund igen stor och vi letar efter en ”stor hund i  liten förpackning”, dvs en tax.
Vi bor i lägenhet i utkanten av staden med fina gröna promenadvägar intill och fem minuters promenad till skogen. Vi är nästan alltid hemma och när vi inte är det får vår fyrfota vän följa med.

Margareta Viking, 070 544 39 43


Korthår eller strävhår 1-3 år sökes  *Ny 26/3

Tax unghund 1-3år,hane eller tik, sökes. Korthår helst men strävhårig är tänkbar. Kanin eller dvärg.
Vi erbjuder ett minimum av egentid, fina promenader på Kungsholmen, Stockholm, där det finns gott om taxkompisar om man vill leka. På landsstället ligger skogen om hörnet och det är nära till vatten.

Hundvana finns.

Eva-Lotta Allenby
e.l.allenby@gmail.com


Strävhårig ung tax sökes  *Ny 12/3

Jag är intresserad av att få köpa en strävhårig gärna viltfärgad ung tax. Kön spelar rätt liten roll. Jag har under många år haft taxar. Idag bor jag i Falsterbo, Skåne. Har jagat mycket, men jagar numera rätt sällan. rolf@erichs.se


Äldre tax, helst hane, sökes  *Ny 13/2

Boende i Tessinparken på Gärdet i Stockholm varvid generöst rastningsutrymme finns utanför dörren.
Har tidigare haft flera långhåriga både han- och tiktaxar.
Är rätt ålderstigen pensionär men i utmärkt form varvid önskas en äldre kamrat, helst hantax att motionera både hemmavid och på golfbana.

Min sista tax gick bort under sistlidna januari. Orsak, i första hand artros vänster framben vilket behandlades för att därefter olyckligtvis få ett akut diskbråck. Ålder dryga 12 år och gick bort efter rekomendation av konsulterad veterinär.

Referenser om gott hundhavande kan presenteras.

Ted Willes 0705 282867 ”willessr@icloud.com


Korthårig hane sökes  *Ny 15/1

Hej! Jag söker en kompis att ha få dela livet med. Vill ha en hane, korthårig. Storlek och färg spelar ingen roll. Han ska helst vara kastrerad och måste kunna gå ihop med både barn och andra hundar.

På dagarna kommer han få vara med mig på jobbet. På fritiden kommer vi umgås mycket med vänner och familj, gå runt i skogen och bara mysa på soffan. Jag bor i norra Stockholm. Jag har hundvana sen innan, med både beagle och schäfer. Men har fastnat för tax senaste åren och tänker att det är dags nu.

Vid mer frågor eller kontakt så är det bara maila så kan vi ta det där ifrån.

Elinenberg@hotmail.com
Mvh Elin


Tax för jakt sökes  *Ny 15/1

Hej!

Jag söker en jakthund tax eller drever går lika bra, Har både erfarenhet av tax och drever, Har en dreverhane som är inne på sitt 11år,.
Jag är uppfödd med hundar då min far jagade. Jag har också varit eftersöksjägare. Då inte andra hundar klarat av att söka upp det skadade viltet så har min dreverhane aldrig gått bet på något djur. Men nu börjar han komma upp i åren så då får han ta det lite lugnare.

Jag kommer att ha hunden till jakt men naturligtvis blir han en familjemedlem och får vara där jag är, ja i hela huset och kommer inte att lämna han eller hon ensam utan är alltid med mig. Skulle det vara så att jag behöver vara borta så har jag en hundförare inom polisen som tar hand om hunden.
Jag är pensionär så hunden kommer ju vara med mig alltid. Om referenser behövs så har jag många jag kan räkna upp, såsom Karlsholms gods, Kristinehov och många till. Då min hund är så duktig har jag fått den äran att vara hundförare, både på mindre marker och mycket stora marker, Jag jagar in hundar till andra som inte är så duktiga på det eller har dom skaffat en valp som kanske bara ska jaga hare och räv och inte något annat. Det är många många timmars jobb bakom det, så tålamod får man ha.

Jag är intresserad av en hund inte över tre, fyra år eller en valp. Är van vid omplacerings hund då min jakt kompis dog tog jag hand om hans drevertik. Hon var tre år, men tyvärr dog hon vid åtta års ålder av hjärtfel, samma dag som jag skulle veterinätbesiktiga henne. Det tog mig hårt då hon dog i mitt knä. Jag har egen skog och inhägnad gräsmatta.

Mitt namn är Gösta Nilsson.
Mail: loffe333@gmail.com


DVÄRG/KANINTAX SÖKES  *Ny 28/1

Hej!

Vi är två norrlänningar som bor och arbetar i Stockholm. Vi söker en dvärg/kanintax i åldersspannet omkring 1-4 år som behöver ett nytt hem. Lång- eller korthårig spelar mindre roll. Både hane och tik är intressant. Vad gäller tidigare hundvana så har vi haft en australian shepherd som nyligen gått bort. Vi längtar verkligen efter en ny kompis att ge massa kärlek. 

Vi båda arbetar som jurister och har stor flexibilitet vad gäller att ha med hunden till arbetet/arbeta hemifrån så tanken är att hunden ska få hänga med på det mesta och vara ensam väldigt begränsat.

Hunden får gärna vara trygg i både såväl stadsmiljö som de norrländska skogarna för den kommer spendera tid i båda dessa miljöer eftersom vi ofta reser hem. 

Hör gärna av dig vid frågor!

Mail: emilienygrens@hotmail.com

Telefon: 073 08 68 022 (första kontakt gärna via sms/mail för att bestämma tid för eventuellt telefonsamtal).

Allt gott,
Emilie och Kim


Normalstor tik sökes. Black and tan, strävhårig alt. korthårig.  *Ny 8/1
Vår älskade Elsa fick somna in (+14)år i onsdags efter att hastigt blev dålig.
Nu söker vi en normalstor tik, black and ten, strävhårig, korthårig.

Vi är ett par utan barn som bor i lägenhet i centrala Göteborg och har ett sommarställe, men vi vill gärna att tiken vi söker gillar barn, är social och gillar att vara nära.

Vi har våra familjer och vänner runt om i Göteborg.

Ska kunna vara själv även om min man är mycket hemma. Finns mycket hundkompisar där vi bor.

Hälsningar
Annika Lennerås Karlsson