Omplacering

OMPLACERING

Behöver din tax ett nytt hem? Eller söker du en vuxen tax? Svenska Taxklubben vill självklart hjälpa till!

Behöver du ändra eller ta bort din annons? Kontakta webbmaster via mail webbmaster: t.vestergren@telia.com

Till dig som vill sälja eller omplacera vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du måste vara medlem i SvTK.

Följande bör vara med i annonsen: Hundens registreringsnamn i SKK. Hane eller tik? Vilket hårlag? Storlek? Kortfattad beskrivning av hunden – om den är tränad, gått prov eller tävlat m m. Skicka hundens information och önskemål om det nya hemmet, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via mail:  t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).HUND SÄLJES / OMPLACERAS


Se45828/2020 Lahenvirta’s Euforia 

Bubblan söker nytt hem och säljs med bibehållen avelsrätt till aktivt hem.

Van vid barn och andra hundar.
Bor även med katter och dom kan vara roliga att jaga.

Vid intresse och mer information var god kontakta mig .

Gill Dahlborn 
Kennel Little Terrorist’s 
0702140806


Hund säljes

SE52150/2014 Yodamy’s Boogie Woogie Långhår

Hane, standard men en mindre sådan Beppe har tränat viltspår och är utställningschampion utställning förstod han inte varför han ens skulle behöva visa upp sej på för alla visste ju ändå vilken stilig kille han var / är.
Beppe är min egen uppfödning och han har alltid bott hos mej. Beppe blir 7 år i september och han ska inte avlas på mer DET är prio ett.
Jag önskar en familj som har tid för bara Beppe men han är absolut ingen problem hund – snarare tvärtom. han är världens goaste kille och älskar promenader, mysa i soffan och naturligvis sova i sängen. Det Beppe är van vid hos mej ska han få fortsätta med hos nya ägaren.
Beppe skulle verkligen älska att få bo så han har en alldeles egen inhägnad trädgård att vara i. Beppe är inte van vid att vara ensam hemma och blir han det så kommer han säkert att berätta det.
Beppe har varit avelshund och har några fina valpar efter sej men som sagt så är det slutavlat nu på han. Lite för glad i att markera inne här hemma då jag har löptikar mellan varven men det hoppas jag nya ägaren har möjlighet att träna bort.
Jag vill absolut inte att han ska kastreras för han har en underbar päls som tyvärr inte blir lika underbar om han skulle kastreras. Jag önskar gärna stå med som delägare ett tag och varför berättar jag om jag ser att en rätt person dyker upp och det viktigaste av allt är att ni ska acceptera att jag önskar få följa han resten av hans liv. Han är nämligen något av det käraste jag har.
Beppe är såklart inte helt gratis utan kostar en slant. Hör gärna av er om ni tror att ni kan ge min älskade Beppe den perfekta framtiden.

Hälsningar Anne-Len Andrén Skärström
Västra Bergsgatan 12a 57335 Tranås
mobil 0722016283HUND SÖKES

Till dig som söker vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du behöver inte vara medlem.

Följande bör vara med i annonsen: Söker du en hane eller tik? Vilket hårlag – korthårig, långhårig eller strävhårig? Vilken storlek är önskvärd – normalstor eller dvärgvariant? Skicka dina önskemål, vad du kan erbjuda en tax, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).


Hej,

Sökes senior hanhund, gärna normalstor, korthårig och röd.

Jag har tre tikar som jag haft i många år, två normalstora black & tan och en kanin black & tan. Den 9/10 förlorade vi vår fine hane, normalstor, korthårig och röd, han blev nästan 13,5 år, somnade in hemma sedan har varit svårt sjuk efter 4 epilepsianfall, medicinen hjälpte mot anfallen men han blev sämre och sämre. Nu till problemet för tikarna (och mej), de saknar honom och är väldigt ”låga” speciellt den ena tiken går dagligen runt i huset och letar, nosar och piper, kan inte se henne sörja så här, vill därför försöka hjälpa henne med en ny pojkvän.

Jag är pensionär och bor på landet med skog runt huset och Östersjön vid tomtgränsen. Hjälp mej och mina ledsna flickor om det går!

MVH / Sten Andersson

Fyrbacken 2
615 96 Gryt
0123-40862 eller 0701-454221
stenandersson22@gmail.com  


Kort/släthårig (gärna merle-spräcklig) – dvärgtax – hane ca 1 år och uppåt sökes  *Ny 17/11

Hej! Efter att mina bästa vänner skaffat en urgullig liten tax som jag varit med och tagit hand om sen födseln är jag nu själv sugen och redo på att ta mig an en liten krabat.

Jag har gått och längtat efter hund i flera år men inte vågat ta steget. Men eftersom jag nu har stabilt jobb på arkitektfirma, har ett stort och hundkärt kontaktnät och bor i lummiga delarna av sthlm känner jag mig redo.

Hunden kan vara med mig på kontoret där Allan (mina vänners tax) är otroligt uppskattad.

Tar gärna emot en tax som är rumsren om det skulle finnas, som behöver omplacering och kärlek.

Mvh
Edwin, edwin@kaminsky.se


Korthårig dvärgtax, hane, önskas  *Ny 5/11
Vi är ett pensionärspar som bor på landet , det är min mans föräldrahem en mindre gård. Den 25 september förlorade vi vår dvärgtax . Han fick diskbråck vilket inte gick att åtgärda. Det var min livlina eftersom min man är sjuk. Jag har haft sju stycken taxar från det att jag var åtta år . Jag hade räknat med att detta skulle bli min sista tax, eftersom jag är pensionär. Helst skulle vi vilja ha en hane svart korthårig dvärgtax runt 5 år eftersom min andra blev 5 ½ år.

Britta Svensson 0708-922420

Korthårig vuxen tik sökes  *Ny 16/10

Vi söker en vuxen tik, som skall vara en kompis till vår korthåriga (kastrerad) Tage Hansson 10 år. Min sambo Stefan jobbar skift, och jag kommer inom kort att börja arbeta hemifrån.
Tage är en omplacering, och vi är hans 5 ägare. Han hade lite otur i livet tidigare, men är nu en trygg och fin hund. Vi önskar att taxen vi söker är korthårig, storlek spelar dock ingen roll.

Vi önskar en hund som håller sig i närheten, och inte drar i väg dvs ingen jaktkompis. Vi bor i villa, och vi har byggt en stor inhägnad, på baksidan av huset. Tage får vara lös i vår stuga i Luleå skärgård. Där patrullerar han fritt och håller koll grannarna. Ibland rymmer han upp till svågern, för där finns det goda saker. Men längre än så, sticker han inte.         

Vi har ordnad ekonomi, och kan tänka oss att komma ner till tex Stockholmsområdet och hämta en hund. Vi kan erbjuda hunden ett lugnt och tryggt hem.  

Vänligen hör av er om ni har en passande hund.

Med vänliga hälsningar
Erika Hansson 0702-781151
Mail: erika.hansson100@gmail.com


Hund önskas köpa.
Vi söker en strävhårig normal tax tik 2-4 år.
Vi har fått glapp i våran uppfödning på avelstikar. 
Vi meriterar våra hundar ,jakthunden som familjehund.
Vi tar gärna emot tips om utländska taxar.

Hälsingesvedjans kennel.
Thomas Kulin/ Helen Olsson
0709948857


Hej

Mitt namn är Marja Hallstensson..bor på landet i värmland utanför Arvika..Jag har haft tax i 14 år. Hon dog för några år sedan.

Nu söker jag en tik som ska omplaseras..ålder spelar ingen roll..

Min mobil: 0722365076

Hälsningar Marja


Hej! 

Vi är ett pensionär par som gärna vill adoptera en vuxen (1-5 år gammal) korthårig dvärgtax tik (helst röd men även andra färger).

Vi bor i en marklägenhet i Blekinge, nära naturen och kommer att ha mycket tid för hunden. Vi har erfarenhet av att ha en tax då vi hade en tik tidigare som stillsamt lämnade oss efter 16 år tillsammans.

Ring gärna för kontakt: 0703171421.

Ewa K. Larsson


Sökes strävhårig eller kort hårig tax

Letar efter en unghund eller vuxen tax.
Kön spelar ingen roll.
Söker en trevlig familjehund som gillar ett familjeliv på landet med stor trädgård och skogen rund husknuten.

Gillar den spår eller att jaga fungerar det bra.
Är van och har haft flera taxar och andra hundraser och har stor hundvana.

Kan ställa ut om det skulle vara aktuellt.

Jag är 50+ och har en son på 10 år, vi bor på landet på egen gård.

Här finns det hästar sommartid
Jag jobbar deltid och har anpassningsbart jobb.

Ann Segelborg
070-5267520


Långhårig tik sökes. Storlek spelar ingen roll, men helst Dvärg

Jag hjälper ett Aktivt och med ”hunden i fokus” pensionärspar som mist sin taxtik för ett tag sedan. Dom söker en långhårig tik mellan 2- 7 år, INGEN valp eller problemhund. Van vid barn och katt är ett önskemål, men inget krav. Dom har haft tax i många år. Bor på landet och är hemma båda två. Kontakta mig på pm, då dom inte har dator eller FB.

Mina kontaktuppgifter Rose-Marie Åström 065323203, 0702899653, klubbo42@yahoo.se så vidarebefordrar jag vidare


Kort- eller strävhårig hane oavsett storlek sökes

Vi söker en korthårig/strävhårig tax, hane helst eftersom våran Anton (tax) är hane och inte kastrerad. Storlek spelar ingen roll.

Anton är 13år och otrolig pigg för sin ålder. Han förlorade sin kompis för 2 månader sen. Han växte upp med Charlie som blev 15år gammal. Nu är han lite ensam och söker en kompis.

Jag är 36år, min sambo är 39år. Jag jobbar i reception på hotell och min sambo jobbar på Solliden Slott som trädgårdsmästare och har även eget företag bredvid. När han jobbar på Solliden (sommaren) kan han ta med Anton till jobbet då det får ha hundar där. De har även hundgård.

Vi älskar att promenera i skogen eller nära havet. Vi tog hand om Anton & Charlie sen 2018. Båda sökte nytt hem eftersom matte och husse separerade. Vi bor på landet (Öland) och är glada om vi hittar en kompis till oss och Anton.

Tack för erat svar!!!! Mvh Siri Jelen,
Mail: s_jelen@hotmail.com


Medioker jägare söker medioker jakthund

Är älgjägare utan hund sedan många år. Nu funderar jag på skogspromenader efter småvilt. Mer avkoppling som pensionär än seriös jakt.

Söker vuxen hund, normalstor tax som kanske inte blivit någon jaktchampion. Bor i villa i stan och är ofta i stugan där vi har tillgång till jaktmark.  

Vänligen/ Best regards
Per-Uno Malmström
Hällbygatan 4a
75228 Uppsala
072-9711100


Strävhårig tik sökes                  

Söker strävhårig tik (normal/dvärg/kanin), max ca 2 år gammal.
Vår förra tax fick somna ni för ca ett år sedan då hon var nästan 18 år.
Söker nu en ny familjemedlem, en sällskaplig hund med stabilt psyke som kan bli en del i familjen och vara med oss hemma och i skogen och på utflykter med bilen.

Vi är ett par i 50-årsåldern. Bor i villa, åker ibland till sommarstugan.
Vi är mycket ute i skogen och blivande matte arbetar gärna med hunden på det sätt den gillar (spår, agility, lydnad). Vi är inte intresserade av utställning.

Är hunden jaktintresserad så kan den få jaga rådjur med släkting.

Matte jobbar hemma de flesta dagar i månaden (kontoret ca 2 dagar/månad).

Stig och Johanna

Kontakt doktor.hellberg@gmail.com


Kanintax sökes

Jag söker en strävhårig kanintax. Jag bor i Stockholm och tillbringar även stora delar av året på Öland i vårt sommarhus. Jag har tidigare haft en stor tax som gick bort 15 år gammal förra året. Söker nu en mindre då jag är pensionär.

karin.meidner@icloud.com
Med vänlig hälsning, Karin Meidner