Omplacering

OMPLACERING

Behöver din tax ett nytt hem? Eller söker du en vuxen tax? Svenska Taxklubben vill självklart hjälpa till!

Behöver du ändra eller ta bort din annons? Kontakta webbmaster via mail webbmaster: t.vestergren@telia.com

Till dig som vill sälja eller omplacera vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du måste vara medlem i SvTK.

Följande bör vara med i annonsen: Hundens registreringsnamn i SKK. Hane eller tik? Vilket hårlag? Storlek? Kortfattad beskrivning av hunden – om den är tränad, gått prov eller tävlat m m. Skicka hundens information och önskemål om det nya hemmet, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via mail:  t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).HUND SÄLJES / OMPLACERAS


Strävhårig normaltax, 7 år, söker hunderfaret och barnfritt hem  *Ny 11/7

Reg.nr: SE40190/2017

Vi hoppas att vi ska hitta en person som kan ge vår fina Jocke allt det han behöver för att må bra och leva ett lugnt och roligt liv. Vi vill aldrig skiljas från honom och det är med stor sorg vi har tagit det här beslutet. Jocke är den härligaste hunden vi kan tänka oss, men han har problem som vi inte har lyckats korrigera och som inte går ihop med småbarn, som nu finns i hemmet. Vi vill att Jocke ska få bo hos någon som kommer älska honom så mycket som de som känner honom gör och någon som kan ge honom mer än vad vi kan.

Jocke charmar alla i sin närhet med sin uttrycksfullhet. Han är envis och fantastiskt rolig. Ibland glömmer han allt han lärt sig, men minnet kommer tillbaka så fort det finns chans att få godis… Han visar kärlek med hela kroppen och sprudlar av energi. Regn tar han som en personlig förolämpning, men han älskar snö! Han har inga problem med att vara ensam. Ibland är han en riktig draghund, men det händer också att han trippar som en dressyrhäst intill oss, med så intensiv ögonkontakt att han går in i föremål som råkar stå i vägen. Han är en soldyrkare och letar upp minsta lilla solfläck att värma sig i. Och vacker är han också, med varma, nyfikna bruna ögon. Han lyser som eld i solen. Stor och lång och får inte riktigt plats i knät, men vill gärna ligga där ändå. Ja… Det finns mycket att berätta om vår Jocke, men det är svårt att sätta ord på allt vi älskar med honom och alla hans egenheter. Och annonsen är nog redan för lång. Åh, vad mycket roligt vi har haft med honom. Jocke är stollig, glad, nyfiken och underbar.

Nu till det tråkiga. Jocke har resursvaktat (stulna föremål/kläder och platser) sen valpben, främst mot män, och har vid några tillfällen genom åren bitit de händer som råkat komma för nära, så att blodvite uppstått. Han har förlorat bithämningen och varningstrappan är kort. Dessa incidenter har skett med så pass långa mellanrum att vi har accepterat det och fortsatt jobba med honom och anpassat oss. Tiden mellan har varit så fin och vi har valt att leva med det. Men vi kan inte utsätta vårt barn för risken att bli biten och vi vill att Jocke ska få leva ett fullvärdigt liv, utan att hållas avskild från övriga familjemedlemmar. Jocke kan även bli stressad i vissa situationer och visar tecken på osäkerhet, främst utomhus. Däremellan är han oftast lugn och avslappnad. Han skäller inte ofta men högt! Han har valt att uttrycka sig i gnäll istället, eller sång, det beror på hur man ser det… Vi har jobbat mycket med dessa beteenden (med den kunskap vi har) men inte lyckats komma tillrätta med dem och det är en stor sorg då Jocke annars är en fantastisk hund som har skänkt oss glädje som kommer att räcka livet ut.

Jocke behöver en trygg person som har stor förståelse och respekt för hans problematik. Vi vill hitta någon som kan att uppskatta hans fina personlighet och som har kunskap och tid att ägna åt att göra honom till en tryggare och lugnare hund. Han älskar att ligga i solen på gräsmattan och att springa omkring i skogen, så du får gärna ha tillgång till en inhägnad uteplats och nära till naturen.

Vi önskar att du, vid intresse, skriver och berättar om dig själv och om din relation till hundar, så att vi i lugn och ro kan gå vidare i processen att hitta Jockes nya livskamrat.

Malin och Kasper
Gränna
malin.asberg@hotmail.com


Långhårig merle kanintax, tik, söker nytt hem  *Ny 5/7

SE43333/2018  född  2018-07-13
Iza är en kanin  tik åt det lite större hållet  med teckningen merle på svart botten

Jag söker nytt hem till min fantastiska Iza som är så full av kärlek och vill ha lika mycket kärlek tillbaka

Iza bor i en kennel och har aldrig varit ensam så därav söker jag endast en person som är hemma och har all tid i världen för henne
Iza älskar att vara ute i skogen på promenad och hon är lättlärd och skulle säkert älska massa nya träningsgrejer som t ex nos work 

Iza är viltspårschampion och utställningschampion

Hon ska INTE ha valpar så om ni vill ha en tik där ni tänker ta valpar är inte Iza aktuell för er
Det är för hennes säkerhet! 

Iza är heller inte van vid barn! 

Vid intresse så skicka mail i första hand med en presentation av dej / er och vad ni har att erbjuda Iza för hem och framtid! 
Iza ska helst vara ensamhund men önskar ni ännu en hund som kompis till Iza så har jag en tik till i så fall

Anne-Len Andrén Skärström i Tranås
Mobil nr : 0722016283 


Korthårig dvärgtaxtik i färgen brun and tan söker ett nytt aktivt hem  *Ny 28/6

Penny, som hon heter till vardags har regnr:SE31755/23 och är född 230509.

Hon är en aktiv hund och älskar att vara ute i skog och mark.
En mycket aktiv familj skulle därför passa henne utmärkt.
Hon har en stor potential till att lyckas inom flera olika hundsporter. Hon är följsam, och med köttbullar som belöning är hon oslagbar.

Penny har en fantastisk nos och kan därför inte vara lös annat på en inhägnad tomt. Den nosen tillsammans med taxens envishet har gjort att hon kan titulera sig som viltspårchampion.

Hon lever nu i Stockholms innerstad men skulle trivas mycket bättre på landet.
Som den enormt sociala och kärlekstörstande tax hon är, ingår även kärlek till barn. Dessvärre är hennes kärlek till barn inte alltid besvarad. 

Det finns massor att berätta om denna helt underbara hund. Det gör ont att behöva förlora henne.

Om ett genuint intresse finns, är ni välkomna att höra av er för att få höra mer om min lilla Penny.

Anne Neretnieks
070-7341700
senilifix&homail.com


Långhårig normaltax på 7 år, hane, söker nytt hem  *Ny 9/6

Har en långhårig normalstor hane stor i storleken röd regnr:SE45983/2017 för omplacering
Han skal fylla 7.år den 24-07-27.Han är en självstendig poijk.Han gillar långa promenader,men kan ej vara lös och han drar på promenaderna.
Så måste vara nogon person med en fast hand som orkar hålla honom.
Han kan vara lös om der är inhängnad der han går.

Han är en vännlig poijk mot människor han känner och lite reserverad mot dom han inte känner.Han behöver lite tid på seg att lära känna nya människor.

Om ni vill veta mer och et interesse finns så kontakta.
BOMBADILLAS KENNEL
Elin Pedersen

TELF:0730941008 
bombadillas.elin@hotmail.com


Korthårig dvärgtax, hane, söker nytt hem  *Ny 28/5

Vi har en dvärgtaxhane på 1,5 år som söker ett nytt hem.

Vår tax är en snäll hane med stor integritet. Han har lite svårt för nya vuxna och skäller mer än gärna ut folk innan han känner dem. Han har lättare för nya barn. När han väl känner någon är han väldigt kelig och vill gärna ligga nära.

  • Svart med tantecken
  • Släthårig
  • Dvärgtax

Hos oss är han väldigt reaktiv på ljud, uppe i varv och har svårt att koppla av och skäller mycket. Men vid några tillfällen har han fått bo på gård med andra hundar och djur. De som han bott hos då har bara upplevt honom som pigg och en fantastisk hund. Så vi inser att han inte passar att bo hos oss. Och han passar inte som ensamhund.

När han får tillhöra en hundflock verkar han mer avslappnad, följer flocken och får utlopp för sin lek.

VI söker ett hem med flera hundar, gärna lantligt och absolut plus i kanten om man sysslar med någon hundaktivitet. Tror inte det spelar så stor roll om det är agility, mer avancerad lydnad eller jakt. Han behöver sysselsättas! Vi tror han skulle passa fint för spår eller jakt då han visar stort intresse för detta. (vi har dock inte tränat honom i det). I övrigt är han pigg, energisk, och villig att jobba!

Han är för närvarande chipkastrerad. Han har ett litet navelbråck och det i sig gör att han inte ska avlas på.

Hans mamma är normalstor och pappa dvärg, därav står han som normalstor i registreringen. Men han är dvärgtax och väger 6,2kg. 

Han finns i Uppsala och är inte gratis.

Våra kontaktuppgifter är:

Robert Lundberg / Malin Keyser
0703-262294
robert@tolvhundra.comHUND SÖKES

Till dig som söker vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du behöver inte vara medlem.

Följande bör vara med i annonsen: Söker du en hane eller tik? Vilket hårlag – korthårig, långhårig eller strävhårig? Vilken storlek är önskvärd – normalstor eller dvärgvariant? Skicka dina önskemål, vad du kan erbjuda en tax, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).Normalstor tax sökes  *Ny 8/7

Söker en omplacering av normalstor tax. Hane eller tik oviktigt. Dock inte allt för gammal, optimalt vore 2-3år. Vi är en familj med en hemmavarande son som blir 8år (sladdisen) samt tre vuxna barn och barnbarn. Vi arbetar deltid båda två och en av oss ska studera på distans i minst ett par år så kommer ha tid att gå hemma med en framtida hund. Vi jagar inte annat än fisk, bär och svamp. Trivs mer i skogen än på krogen. Är helnykterister. Vi bor i en by 2,5mil från närmaste stad i Dalarna. Kan åka långt för att hämta rätt individ för oss. I hemmet finns katten Greta som är 4år. Vi har haft egen hund tidigare, då större krävande raser men har också agerat jour, hundvakt men gärna också lånat i perioder. Där vi är i livet har vi tid för en egen hund nu och framledes givetvis.

Hoppas på att hitta en tax som kan och vill bli en del av vår flock.

Mvh Tanja 
tanjapelasoja@gmail.com


Korthårig tax sökes  *Ny 17/6

Jag är en 18-årig kille som tillsammans med min familj letar efter en korthårig tax. Bor i Kalix i Norrbotten. Har möjlighet att åka tåg ner till Södra Sverige med min pappa för att hämta hunden.

Hunden kan vara vilket kön och färg som helst. Men en black & tan eller chocolate & tan tik är mest önskvärt. Angående storleken så är dvärg eller kanin mest önskvärt men en normalstor går också bra. Taxen ska vara korthårig.

Jagar inte. Vill ha en sällskapshund som går bra ihop med andra hundar och katter i första hand. En hund som är meriterad på utställning eller som ni tror kan bli väl meriterad på utställning är också önskvärt då jag är intresserad av avel. Kommer naturligtvis att följa RAS och SKKs regler när jag avlar. Men som sagt så är avel inte det viktigaste för mig, sällskapet är viktigast. Därför så kan jag ta en hund som inte fungerar bra i avel.

Läser mycket om hundar och har läst en del om rasen. Tror jag hade kunnat rätta till ett problembeteende hos en hund så länge det inte är ett allt för svårt problem.

Kommer aktivera hunden på olika sätt som genom att vara i skogen och nose work. Kommer också naturligtvis att busa mycket. Kommer även att borsta tänderna, bada, promenera mycket, kanske löpträna, klippa klorna och visa taxen massor av kärlek. Kommer ge den en bra kost.

Mvh David
davidbackstrom05@hotmail.com


Äldre dvärgtax oavsett hårlag sökes  *Ny 17/6

Söker en äldre tax ,helst dvärgtax som behöver omplacering. Färg eller hårlag spela ingen roll, gärna 9-10 år.

Själv är jag 80+ och  har haft tax samtliga  hårlag /normalstor ,  hela livet.

2023 dog min långhårstax Max  och jag insåg att det inte kan blir flera taxar i mitt liv pga. min ålder.

Nu har det gått över 1 år och saknaden är stor, livet utan tax är tomt…..det tycker även min Riesenschnauzerhane Otto 12 år, som saknar sin lillebror Max.

Så kanske finns det någon liten vän, som  vi får ta hand om på ålderns höst. ?

Vi bo i Borås.

Alice Hernwall
alice.hernwall@outlook.com


Korthårig dvärg- eller kanintax sökes  *Ny 9/6

Vi söker efter en ny fyrfota familjemedlem för sällskap och familjeliv. Mest av allt önskar vi oss en korthårig kanin-/dvärgtax som är minst två år men ej äldre än 5-6 år. Gärna i färg svart-tan eller merle. Spelar ingen roll om det är tik eller hane.

Vår familj består av två vuxna söner(17 & 21 år) samt min man och jag.

Hos oss bor även Frallan Elsa, 1 år. (Har haft ytterligare en fralla innan henne.) En egensinnig tös men mkt skinn på näsan, mycket social, älskar att leka med andra hundar och är väldigt nyfiken på allt.

Jag är ”hemmafru” och är därav mestadels hemma så ingen hund blir lämnad hemma längre stunder.

Vi bor i strax utanför Göteborg i hus med stor inhägnad tomt nära naturen med både naturreservat och elljusspår runt hörnet, vilka nyttjas frekvent då vi älskar att vara ute i naturen.

Om sommaren bor vi på landet på kusten, badar och åker båt.

Låter det som något för ER så hör gärna av er!

Med vänlig hälsning, Anna Fridén

Kontakt:
anna.friden34@gmail.com