Omplacering

OMPLACERING

Behöver din tax ett nytt hem? Eller söker du en vuxen tax? Svenska Taxklubben vill självklart hjälpa till!

Behöver du ändra eller ta bort din annons? Kontakta webbmaster via mail webbmaster: t.vestergren@telia.com

Till dig som vill sälja eller omplacera vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du måste vara medlem i SvTK.

Följande bör vara med i annonsen: Hundens registreringsnamn i SKK. Hane eller tik? Vilket hårlag? Storlek? Kortfattad beskrivning av hunden – om den är tränad, gått prov eller tävlat m m. Skicka hundens information och önskemål om det nya hemmet, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via mail:  t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).


HUND SÄLJES / OMPLACERAS

Hund säljes

SE26506/2020 Hane, Viltfärgad Strävhårig dvärgtax 2 år

Vi är tvungna att hitta ett nytt hem till Lennart på grund av allergier i familjen. Ett oerhört tungt beslut då han är en mycket kär familjemedlem men hälsan måste gå före.
Lennart har en stor personlighet och är väldigt tillgiven samt förstås envis som alla taxar är. Han är van vid att ligga både i soffan och sängen.
Vi har inte jagat med honom eller ställt ut honom.

Vi söker ett lugnt och tryggt hem där du/ni har mycket tid för Lennart och inte behöver lämna honom ensam i flera timmar.
Han klarar förstås att vara ensam upp till 4 timmar men vi båda jobbar hemifrån så han är van vid vårt sällskap.

Han går bra ihop med andra hundar och springer lös varje dag på hundfältet. Vi har rest med honom till Portugal och både flygresan och all ny miljö var inga problem. Han tycker också om att åka bil. Däremot går han inte bra ihop med barn.

Pris enligt överenskommelse. 

Vänliga hälsningar
Charlotte Raboff
Tel 070 – 610 2801


Hund säljes

SE52150/2014 Yodamy’s Boogie Woogie Långhår

Hane, standard men en mindre sådan Beppe har tränat viltspår och är utställningschampion utställning förstod han inte varför han ens skulle behöva visa upp sej på för alla visste ju ändå vilken stilig kille han var / är.
Beppe är min egen uppfödning och han har alltid bott hos mej. Beppe blir 7 år i september och han ska inte avlas på mer DET är prio ett.
Jag önskar en familj som har tid för bara Beppe men han är absolut ingen problem hund – snarare tvärtom. han är världens goaste kille och älskar promenader, mysa i soffan och naturligvis sova i sängen. Det Beppe är van vid hos mej ska han få fortsätta med hos nya ägaren.
Beppe skulle verkligen älska att få bo så han har en alldeles egen inhägnad trädgård att vara i. Beppe är inte van vid att vara ensam hemma och blir han det så kommer han säkert att berätta det.
Beppe har varit avelshund och har några fina valpar efter sej men som sagt så är det slutavlat nu på han. Lite för glad i att markera inne här hemma då jag har löptikar mellan varven men det hoppas jag nya ägaren har möjlighet att träna bort.
Jag vill absolut inte att han ska kastreras för han har en underbar päls som tyvärr inte blir lika underbar om han skulle kastreras. Jag önskar gärna stå med som delägare ett tag och varför berättar jag om jag ser att en rätt person dyker upp och det viktigaste av allt är att ni ska acceptera att jag önskar få följa han resten av hans liv. Han är nämligen något av det käraste jag har.
Beppe är såklart inte helt gratis utan kostar en slant. Hör gärna av er om ni tror att ni kan ge min älskade Beppe den perfekta framtiden.

Hälsningar Anne-Len Andrén Skärström
Västra Bergsgatan 12a 57335 Tranås
mobil 0722016283HUND SÖKES

Till dig som söker vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du behöver inte vara medlem.

Följande bör vara med i annonsen: Söker du en hane eller tik? Vilket hårlag – korthårig, långhårig eller strävhårig? Vilken storlek är önskvärd – normalstor eller dvärgvariant? Skicka dina önskemål, vad du kan erbjuda en tax, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).


Kanintax sökes

Jag söker en strävhårig kanintax. Jag bor i Stockholm och tillbringar även stora delar av året på Öland i vårt sommarhus. Jag har tidigare haft en stor tax som gick bort 15 år gammal förra året. Söker nu en mindre då jag är pensionär.

karin.meidner@icloud.com
Med vänlig hälsning, Karin Meidner


Dvärgtax, hane, sökes  *Ny 9/5

Jag söker en dvärgtaxhane. Gärna långhårig. Snäll och stabil med andra hundar och barn är viktigt!

I familjen finns taxen Hubbe (SE70240/2021) 6 månader, jag själv 30 år, sambon Patrik 31 år, Liam 4 år och Albin snart 1 år.
Vi bor i Forsa, Hudiksvall. Där bor vi i ett hus med stor inhägnad tomt på ett trivsamt villaområde. Närhet till fin skog och natur alldeles bakom huset men även bara 10 min med bil in till Hudiksvalls centrum.
Som hund i våran familj får man följa med på allt vi kan tänkas hitta på.
Mitt egna intresse ligger allra helst i hundutställningar. Det är min hobby och det är ett stort plus om vi hittar någon som passar för just det. Är jag inte själv iväg brukar vi kolla på när Patrik spelar fotboll eller så umgås vi med släkt och vänner.
Det finns barn och hundar i nära släkt också.
Anledningen till att vi söker en omplacering är pga att min älskade saluki har fått somna in alldeles för tidigt 🕊💔 Men vill ha en livskamrat till Hubbe som vill dela livet tillsammans med oss som familj 💖

Linnéa Stålberg linn3aS@hotmail.com
070-374 88 62


Korthårig dvärgtaxtik sökes  *Ny 15/3

Vi är ett pensionär par som gärna vill adoptera en vuxen (1-5 år gammal) korthårig dvärgtax tik (helst röd men även andra färger).
Vi bor i en marklägenhet i Blekinge, nära naturen och kommer att ha mycket tid för hunden. Vi har erfarenhet av att ha en tax då vi hade en tik tidigare som stillsamt lämnade oss efter 16 år tillsammans.
Ring gärna för kontakt: 0703171421.
Ewa K. Larsson