Omplacering

OMPLACERING

Behöver din tax ett nytt hem? Eller söker du en vuxen tax? Svenska Taxklubben vill självklart hjälpa till!

Behöver du ändra eller ta bort din annons? Kontakta webbmaster via mail webbmaster: t.vestergren@telia.com

Till dig som vill sälja eller omplacera vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du måste vara medlem i SvTK.

Följande bör vara med i annonsen: Hundens registreringsnamn i SKK. Hane eller tik? Vilket hårlag? Storlek? Kortfattad beskrivning av hunden – om den är tränad, gått prov eller tävlat m m. Skicka hundens information och önskemål om det nya hemmet, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via mail:  t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).

HUND SÄLJES

Säljes / omplaceras

SE52150/2014 Yodamy’s Boogie Woogie Långhår
hane, standard men en mindre sådan

Beppe har tränat viltspår och är utställningschampion
utställning förstod han inte varför han ens skulle behöva visa upp sej på för alla visste ju ändå vilken stilig kille han var / är

Beppe är min egen uppfödning och han har alltid bott hos mej

Beppe blir 7 år i september och han ska inte avlas på mer DET är prio ett.
Jag önskar en familj som har tid för bara Beppe men han är absolut ingen problem hund – snarare tvärtom. han är världens goaste kille och älskar promenader, mysa i soffan och naturligvis sova i sängen.
Det Beppe är van vid hos mej ska han få fortsätta med hos nya ägaren.
Beppe skulle verkligen älska att få bo så han har en alldeles egen inhägnad trädgård att vara i.
Beppe är inte van vid att vara ensam hemma och blir han det så kommer han säkert att berätta det.
Beppe har varit avelshund och har några fina valpar efter sej men som sagt så är det slutavlat nu på han.
Lite för glad i att markera inne här hemma då jag har löptikar mellan varven men det hoppas jag nya ägaren har möjlighet att träna bort.
Jag vill absolut inte att han ska kastreras för han har en underbar päls som tyvärr inte blir lika underbar om han skulle kastreras.
Jag önskar gärna stå med som delägare ett tag och varför berättar jag om jag ser att en rätt person dyker upp och det viktigaste av allt är att ni ska acceptera att jag önskar få följa han resten av hans liv.
han är nämligen något av det käraste jag har.
Beppe är såklart inte helt gratis utan kostar en slant.

Hör gärna av er om ni tror att ni kan ge min älskade Beppe den perfekta framtiden.

Hälsningar
Anne-Len Andrén Skärström
Västra Bergsgatan 12a
57335 Tranås
mobil 0722016283

Till dig som söker vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du behöver inte vara medlem.

Följande bör vara med i annonsen: Söker du en hane eller tik? Vilket hårlag – korthårig, långhårig eller strävhårig? Vilken storlek är önskvärd – normalstor eller dvärgvariant? Skicka dina önskemål, vad du kan erbjuda en tax, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).

HUND SÖKES

Söker strävhårig eller korthårig tax för omplacering

Hej

Jag söker en strävhårig tax( eller korthårig ) helst tik som är några år, jag är en pensionär på 77 år och jagar ca. en gång i veckan, hunden är nästan alltid med mig då jag är ute på arbete eller något annat uppdrag, min förra tax blev påbackad på en parkering och det känns väldigt tomt efter henne.

Jag bor i Ulricehamn.

Göte Allansson

0708-319645

Söker korthårig tax för omplacering

Hej,
Är en 70 årig pensionär som söker en kort hårig tax. Utan jakt i sig, om det går.
Just nu har jag en 8 årig Broholmer, tik. Broholmern är en stor hund och brukar bli runt 10 år.
Har haft hund hela mitt liv, olika raser. Fött upp valpar.
Vill gärna sondera om tax omplaceringar finns?
Bor i Vagnhärad, första plan med tillgång till trädgård. Fina promenad vägar.
Känner mig lite gammal att ta en valp och vad det innebär.
I övrigt har jag inga problem att promenera och ge kärlek till hundar. Får ligga i min säng. Då kanske vi blir vi 3 ett tag.
Mvh
Stefan
0768140499

Söker strävhårig dvärgtax för omplacering!  *Ny 1/9

Hej!

Jag heter Carina, är 60 år o pensionär. Min hane, fullvuxen tax gick bort för fem år sedan, o nu är jag ledig o saknar en trogen vän att ha aktiviteter med! Jag bor  i Karlstad, rad hus med liten trädgård. Nära skog o vatten(gångavstånd) Inte längre intresserad av jakt el dressyr, utan en bästa vän, att strö kärlek över o att ta långa promenader med.

God ekonomi, är hund matte till en shah-tzu ett par dagar i veckan!

Carina Boss, 070-749 29 86, Mail: carinaboss61@hotmail.com

Hej
För två månader sedan fick vi ta farväl av vår femte strävhårs tax och saknaden är mycket stor. Det är en ny situation eftersom vi tidigare ersatt med  nya valpar som vi fostrat och utvecklat till att bli såväl duktiga drivande jakthundar som familjehundar. Jakten ha jag nu lagt på hyllan men eftersom vi bor i strandnära villa  i Helsingborg och skogsegendom på Hallandsås, finns områden som inbjuder till sköna promenader för såväl husse som hund.Efter mer än 50 år tillsammans med strävhåriga taxtikar ha vi lärt oss uppskatta kynnet och den underbara personligheten som vi nu saknar stort, men vill inte starta om med en valp utan öppnar vårt hem för en vuxen hund och samtidigt kunna hjälpa till med omplaceringen av en tax som kanske plötsligt förlorat sitt hem.

 

Med vänlig hälsning
Bo Sundberg
070 5152135
042 92237
0430 26046
Vi har nyligen förlorat vår strävh. taxtik 15 år gammal . Livet utan tax käns tomt.
Min make och jag är 81 år gammal, så en valp el. unghund kan vi inte ha.
Men ett kärleksfull hem och en storebror Riesenschnauzer ,som saknar sin bäste vän vår tax ,lika mycket som vi.
Hane el. tik spelar ingen roll ,helst strävh. men inget krav, liksom storleken.
Bör vara ca´8 år ,så vi kan åldras ihop .
Riesenschnauzern är också 8 år o. van vid små hundar.Med vänlig hälsningAlice Hernwall, alice.hernwall@gmail.com

Jag söker en liten bästa vän och glädjespridare. Natur- och friluftsliv är en stor del av mitt liv så det blir långa promenader, vandring och träning på Brukshundklubben. Jag är väldigt intresserad av att träna sök och spår. Det jag främst söker är en dvärgtax men är öppen för alla storlekar. Hårlag: gärna korthårig eller strävhårig. Jag är en tjej på 33 år i Uppsala som arbetar på en myndighet hemifrån och har därmed mycket tid för min nya vän. Jag är uppvuxen med strävhårig tax så är van vid tax
Vänligen,
Stina Lindbäck
Kontakta mig gärna via: stina_lindback@hotmail.com eller 070-2103670   (Ny 13/7)
Jag och min dotter på 13 år söker en strävhårig normaltax. Helst en tik som är max 3 år. Vi bor på landet i hus med trädgård. Jag  jobbar som trädgårdsmästare och har därför möjlighet att ta med hunden på jobb. Skulle jag inte ha det så kan min mamma hjälpa mig. Vi är hundvana och har haft tax förut. Taxen skulle få hänga med på det mesta tex skogspromenader, bilturer, till vänner osv. Vi söker alltså i första hand en hund som sällskap. Taxen skulle få dagliga promenader men även aktiveras på annat sätt. Inga andra djur finns i hemmet.
Hör av er till Sara Johansson tradgardsmastare78@gmail.com
Mvh Sara Johansson 070-1524773
Inlagd 21-07-06
Vi söker en korthårig kanin/dvärgtax som behöver omplaceras. Färg och kön kvittar. Vi bor i Malmö nära stranden där det finns en jättestor hundrastplats samt nära till övriga parker och grönområden. Det finns inga barn eller andra djur i hemmet. Taxen är för sällskap och aktiviteter (ej jakt). Kärleksfullt hem erbjuds med långa promenader samt lek och bus. Desirée Kolling desiree_kolling@hotmail.com
Inlagd 2021-04-27
Vi söker en tax för omplacering till vårt hem. Den skall helst vara injagad. Vi kan erbjuda ett kärleksfullt och livfullt hem med barn i 3-11 års ålder, en katt-kompis och både höns och kaniner i trädgården. Jakten som erbjuds är 1600ha fullt med rådjur, vildsvin och älg. Hälsningar Joakim Elv i Skövde. clownar@gmail.con
Inlagd 2021-04-22
Jag och familjen söker en normalstor släthårig tax till sällskap. Kön kvittar. Vi bor i Nyköping tillsammans med barnen 13 år och 9 år. I hemmet finns även just nu 3 katter (2 på ålderns höst) och en dvärgschnauzer som heter Clifford. Vi bor i radhus med tomt på fram- och baksida. Vi tar dagliga promenader i skogen intill eller tar bilen till annan skog i närheten. Clifford går oftast lös i skogen. Jag jobbar natt på ett LSS-boende så det är alltid någon hemma. Björn jobbar som vaktmästare. Båda är tillsvidareanställda. Cecilia Magnusson 0701722394 cecilia73magnusson@gmail.com
Inlagd 2021-04-08
Sökes: Långhårig taxtik. Storlek: dvärg el kanin. Färg: Spelar ingen roll. Ålder: gärna unghund eller ett par-tre år. Min familj: Man, barn, två hundar och en katt. Bor: Gård på landet utanför Uppsala. Om oss: Mycket hundvan, gillar att ställa ut och träna med hundarna. Vi letar valp till sommaren, men det är inte super enkelt att få tag på rätt valp i rätt tid. Därför utforskar vi även alternativet med en ung omplaceringstik. Hör gärna av dig om du har vad vi söker 🙂 Med vänlig hälsning, Sara E-mail: Sara.skatt@hotmail.com
Inlagd 2021-03-07
Söker en fyrbent familjemedlem. Dvärg/kanin-tax för sällskap och aktiviteter (ej jakt). Bor i Göteborg, med närhet till flertalet parker/grönområden, tillbringar mycket tid på landstället. Jobbar hemifrån samt på kontor två minuter från hemmet (där hunden dessutom är välkommen). Ida Nylén E-mail: Nylen_@hotmail.com
Inlagd 2021-03-07
Korthårig kanin/dvärgtax, tik som hane, önskas till hundvant hem för sällskap, vardagsäventyr och oändlig kärlek. Bor i Malmö, är ofta på landet hos mina föräldrar. Vänligen Beatrice beajohansson98@gmail.com.
Inlagd 2021-03-04
Jag har fött upp str tax normal. Jag kan trimma själv, vill ställa ut och gå på drevprov. Kan tänka mig gå några blodspårstävlingar. Kan erbjuda hem med ESS. Vi har egna jaktmarker. Vi söker str tax normal tik, valp eller vuxen, max 6 år gammal. Mvh Lee Pohl, tel: 08-59115175, 0735-411242.
Inlagd 2021-02-27
Jag söker en ny bästa vän, äldre dvärg-kanintax. Har nyss mist min älskade Hugo och det har blivit så tyst. Absolut inte jakt, bara sällskap och snäll. Kirstin Salin E-mail: kirstin.salin@gmail.com
Inlagd 2021-02-23
Jag har idag en 4 kilos jack russel-hane på tio år som jag nu söker en kompis till. Jag skulle vilja ha en kanintax-hane (kring samma storlek som min nuvarande hund, men så liten som möjligt), strävhårig, färg är jag inte petig med. Vänligen, Alicia E-mail: alicia.blomqvist@hotmail.com
Inlagd 2021-02-23
Vi söker en tax för jakt och eftersök samt som en mycket älskad familjemedlem. Kort- eller strävhårig normaltax. Gärna tik men även hane av intresse. Familj i Roslagen med tonårsbarn och två hundkompisar. Matte är inbiten hundmänniska och husse är jägare med egen jaktmark samt eftersöksjägare. Aktivt liv och mycket kärlek utlovas! Ylva Kjällander Jansson E-mail: sagaindia2018@gmail.com
Inlagd 2021-02-11
Söker en korthårig tax, helst en herre på två år eller äldre. Har tidigare haft Weimeraner, och saknar så att ha en hundvän. Bor i villa med stor trädgård, nära skog och hav. Har även en mor som är pensionär som gärna ställer upp som extra matte. Två djur- och naturälskande barn på 10 & 8 år önskar heller inget annat djur än just en tax. Håller tummarna! Med vänlig hälsning Sandra E-mail: sandra.thornquist@eriksberg.se
Inlagd 2021-02-07
Jag söker en tax för sällskap och ny vän, gärna en valp. Jag passar ofta mina vänners hundar, och jag har länge funderat på att skaffa en tax. Jag bor i lägenhet i Malmö, och jag letar därför efter en tax som passar att bo så, och som jag kan ta med mig vart jag än går, om det är ut i naturen eller för att hälsa på vänner. Tveka inte att höra av dig till mig på mail: sofia.ik.karlsson@gmail.com om du tror att du har den tax jag letar efter! MVH Sofia
Inlagd 2021-02-05
Vuxen strävhårig tax önskas. Letar så efter  en tax! Helst minst 2 år. Haft tax  i 28 år. Bor i Falkenberg och  med fritidshus norr om Halmstad. Agneta Ranhög E-mail: aranhog@yahoo.se Tel. 0707-763780
Inlagd 2021-02-03