Omplacering

OMPLACERING

Behöver din tax ett nytt hem? Eller söker du en vuxen tax? Svenska Taxklubben vill självklart hjälpa till!

Behöver du ändra eller ta bort din annons? Kontakta webbmaster via mail webbmaster: t.vestergren@telia.com

Till dig som vill sälja eller omplacera vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du måste vara medlem i SvTK.

Följande bör vara med i annonsen: Hundens registreringsnamn i SKK. Hane eller tik? Vilket hårlag? Storlek? Kortfattad beskrivning av hunden – om den är tränad, gått prov eller tävlat m m. Skicka hundens information och önskemål om det nya hemmet, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via mail:  t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).HUND SÄLJES / OMPLACERAS


Fodervärd sökes åt korthårig normaltik. SE34948/2020  *Ny 20/1

Vi söker ett helfoderhem till en mindre normalstor tik som fyller fyra år nu till våren.
Hon är en glad och lekfull hund som vill vara med sin husse/matte hela tiden. Hon har lätt för att lära sig nya saker och hon skulle älska att komma till någon som ville träna någon form av hundsport med henne.
I dag bor hon tillsammans med 4 st andra hundar men vi vill att hennes nya hem ska ha max en hund sedan innan. Katt och andra smådjur funkar inte.
Hon tycker om att gå långa promenader och att träna viltspår, men att ligga och mysa i soffan eller framför en brasa ligger även det högt upp på listan.
Du som är intresserad bör bo max 1.5 timme från Göteborg och kunna ha med dig hund överallt.
För mer information ring eller maila.

Maria Lind 0704-759099
ekenshund@hotmail.com


Tik, långhårig dvärgtax, söker nytt hem  *Ny 26/11

Hej! Jag behöver omplacera min taxtik långhårig dvärg 1 1/2 år. Reg nr.SE 36715/2022 röd. Hon har stark sep ångest och vill alltid vara med mig. Går fint ihop med hundar hon känner och människor hon lärt känna. Mkt blyg och försiktig, något man måste vara beredd att jobba med. Jag bor i lägenhet och kan inte låta henne skälla och gnälla när jag går hemifrån. Hon kan vara själv i bilen. Fungerar vår och höst när det är passande temperatur. Har provat vilspår något hon är duktig på. Går lös i skog o mark. Skulle ju aldrig drömma om att lämna mig!😄 Jag bor själv och det har blivit för svårt att aldrig kunna lämna henne för vardagshändelser, tandläkare, föredrag, frisör, resor mm. Hon har resebur som passar SAS  och eu pass. Hon är med mig på allt som går,  cafeer, bokklubbar,  middagar mm. Får hon vara med så går allt fint. Hon behöver bo i villa där hon kan ensamtränas utan att störa grannar. Kan kanske gå med tålamod!

/Carin Sandberg
carin.s@hotmail.seHUND SÖKES

Till dig som söker vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du behöver inte vara medlem.

Följande bör vara med i annonsen: Söker du en hane eller tik? Vilket hårlag – korthårig, långhårig eller strävhårig? Vilken storlek är önskvärd – normalstor eller dvärgvariant? Skicka dina önskemål, vad du kan erbjuda en tax, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).


Långhårig dvärgtax, hane, sökes  *Ny 4/4

Hund sökes. Långhårig dvärg hane ca. 1-5 år. Färg röd eller tan.
Har hus med inhängnad tomt på 2000 kvm. 40 års vana med dvärgtax.

Gert
gm001941@gmail.com eller tfn. 070-5737077


Kort- eller långhårig tik, normal- eller därgtax, sökes  *Ny 19/3

Jag söker efter en kort- eller långhårig normalstor eller dvärgtax, tik.
Ca 1-3 år gammal.

Hunden är för sällskap, utöver dagliga promenader och utflykter kommer andra aktiviteter som nosework, spårkurs eller liknande ske för att hålla oss båda aktiva.

Jag är 58 år, bor själv i lägenhet, inga andra djur.

Hunden kommer vara på hunddagis vardagar.

joakim.chmelnik@gmail.com


Strävhårig taxhane sökes  *Ny 13/3

Min älskade Frasse  dog för ett år sedan. Jag har haft det svårt att tänka en ny hund efter honom – men nu tror jag att jag kan det. Han var en personlighet utöver allt man kan tänka sig – min lilla stora Frasse. En strevhårig tax – vi jagade ihop – han gick löst – alltid! Jag är uppväxt med hundar – men Frasse var något utöver – han var en tax. Det har varit oerhört svårt för mig under året – han finns inte där – där han borde finnas. Frasse – jag fick honom sent i hans liv – inte rumsren, rädd för allt – men med mig hittade han hem. Han var underbar – när han hittade sig själv – med allt, med mig – där är det fina med taxar – vänner för livet, när du bevisar till dem att du är vännen för livet. Tyvärr var Frasse blandras – vi kunde inte tävla – som vi kunde ha gjort – med tanke som han var – en riktigt greve i täppen! Nosework – där var han kungen! Men kungen också hemma – gick fritt på gården – men när det var dags för jakt – bättre vän kunde jag inte ha – en sådan samarbete – jag saknar honom så mycket. Nu vilar han i min trädgård – jag tittar på stenen varje dag och längtar, funderar – finns det en Frasse till … jag har haft hundar flera i min livstid – men just Frasse var något mer än en hund – han var min vän – mera än en människa någonsin kan vara.
Det känns tomt i torpet och i skogen utan Frasse, och därför tror jag att det är dags för en Frasse 2. Strevhårig taxhane – kan du hjälpa mig?

Frasse var omplacerad – inte pga. hunden – utan problem med ägaren om du frågar mig – så jag vill bara ha en  Frasse2 – har du förslag?

Nina
ninahellstrom@hotmail.se


Korthårig tax sökes  *Ny 18/2

Jag är en 18-årig kille som tillsammans med min pappa letar efter en korthårig black & tan eller chocolate & tan tax. Könet spelar ingen roll. Storleken spelar inte heller någon roll. Helst ska det vara black & tan men chocolate & tan går också bra. 

Kommer att sköta hundens munhygien, promenera, köra nosework, bada, klippa klorna och visa massor av kärlek 🐶🥰. När det är kallt utomhus så blir det täcke för hunden och en kortare promenad. 

Bor i Kalix i Norrbotten och har möjlighet att åka tåg ner till Södra Sverige för att hämta hunden. Kommer att ha hunden till sällskap ej jakt eller utställning. Behöver ej vara SKK, men det är bra om det är från en kennel. 

Mvh David Bäckström
davidbackstrom05@hotmail.com


Korthårig tax sökes  *Ny 11/2

Jag heter Anna & bor med min sambo Niclas, vi har en varannan vecka dvärgtax på 6 år, och är är på jakt efter en till på heltid.
Vi bor i en lägenhet intill Hagaparken & har en stor innergård där man kan rusa runt fritt.
Vi jobbar båda hemifrån.
Vi söker en korthårig tax.

Hör av dig så kan vi prata mer & ringas!

Annahygrell@gmail.com

Allt gott,
Anna, Niclas


Dvärg- eller kanintax sökes  Ny 24/2

Söker en dvärg/kanintax som kanske behöver omplaceras. Hårlag är inte viktigt men rangordning är sträv, kort eller långhårig.
Jag är en pensionerad inflyttad Oskarshamnsbo från Stockholm. Önskar mig en promenadkompis. Enda ” kraven” att vovven kan vara ensam en stund vid tandläkarbesöken, frisör osv, och kunna åka bil en stund då vi ska ta oss till t ex Öland.
Har tidigare haft 2 hundar, en mellanschnauzer och en welsh springer spaniel, båda blev 14 år gamla.
Bor i  lägenhet men natur och havsnära. Ute och vandrar varje dag, älskar naturen.

Hör gärna av er till mig på telefon.

Annelie_jarmeus@yahoo.se
0707149540