Omplacering

OMPLACERING

Behöver din tax ett nytt hem? Eller söker du en vuxen tax? Svenska Taxklubben vill självklart hjälpa till!

Behöver du ändra eller ta bort din annons? Kontakta webbmaster via mail webbmaster: t.vestergren@telia.com

Till dig som vill sälja eller omplacera vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du måste vara medlem i SvTK.

Följande bör vara med i annonsen: Hundens registreringsnamn i SKK. Hane eller tik? Vilket hårlag? Storlek? Kortfattad beskrivning av hunden – om den är tränad, gått prov eller tävlat m m. Skicka hundens information och önskemål om det nya hemmet, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via mail:  t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).HUND SÄLJES / OMPLACERAS


Hund säljes

SE52150/2014 Yodamy’s Boogie Woogie Långhår

Hane, standard men en mindre sådan Beppe har tränat viltspår och är utställningschampion utställning förstod han inte varför han ens skulle behöva visa upp sej på för alla visste ju ändå vilken stilig kille han var / är.
Beppe är min egen uppfödning och han har alltid bott hos mej. Beppe blir 7 år i september och han ska inte avlas på mer DET är prio ett.
Jag önskar en familj som har tid för bara Beppe men han är absolut ingen problem hund – snarare tvärtom. han är världens goaste kille och älskar promenader, mysa i soffan och naturligvis sova i sängen. Det Beppe är van vid hos mej ska han få fortsätta med hos nya ägaren.
Beppe skulle verkligen älska att få bo så han har en alldeles egen inhägnad trädgård att vara i. Beppe är inte van vid att vara ensam hemma och blir han det så kommer han säkert att berätta det.
Beppe har varit avelshund och har några fina valpar efter sej men som sagt så är det slutavlat nu på han. Lite för glad i att markera inne här hemma då jag har löptikar mellan varven men det hoppas jag nya ägaren har möjlighet att träna bort.
Jag vill absolut inte att han ska kastreras för han har en underbar päls som tyvärr inte blir lika underbar om han skulle kastreras. Jag önskar gärna stå med som delägare ett tag och varför berättar jag om jag ser att en rätt person dyker upp och det viktigaste av allt är att ni ska acceptera att jag önskar få följa han resten av hans liv. Han är nämligen något av det käraste jag har.
Beppe är såklart inte helt gratis utan kostar en slant. Hör gärna av er om ni tror att ni kan ge min älskade Beppe den perfekta framtiden.

Hälsningar Anne-Len Andrén Skärström
Västra Bergsgatan 12a 57335 Tranås
mobil 0722016283Sökes strävhårig eller kort hårig tax

Letar efter en unghund eller vuxen tax.
Kön spelar ingen roll.
Söker en trevlig familjehund som gillar ett familjeliv på landet med stor trädgård och skogen rund husknuten.

Gillar den spår eller att jaga fungerar det bra.
Är van och har haft flera taxar och andra hundraser och har stor hundvana.

Kan ställa ut om det skulle vara aktuellt.

Jag är 50+ och har en son på 10 år, vi bor på landet på egen gård.

Här finns det hästar sommartid
Jag jobbar deltid och har anpassningsbart jobb.

Ann Segelborg
070-5267520


HUND SÖKES

Till dig som söker vuxen tax:
Förmedlingen är gratis, gäller i 2 månader och du behöver inte vara medlem.

Följande bör vara med i annonsen: Söker du en hane eller tik? Vilket hårlag – korthårig, långhårig eller strävhårig? Vilken storlek är önskvärd – normalstor eller dvärgvariant? Skicka dina önskemål, vad du kan erbjuda en tax, samt dina kontaktuppgifter till webbmaster via t.vestergren@telia.com (webbmastern förbehåller sig rätt att redigera text).


Långhårig tik sökes. Storlek spelar ingen roll, men helst Dvärg

Jag hjälper ett Aktivt och med ”hunden i fokus” pensionärspar som mist sin taxtik för ett tag sedan. Dom söker en långhårig tik mellan 2- 7 år, INGEN valp eller problemhund. Van vid barn och katt är ett önskemål, men inget krav. Dom har haft tax i många år. Bor på landet och är hemma båda två. Kontakta mig på pm, då dom inte har dator eller FB.

Mina kontaktuppgifter Rose-Marie Åström 065323203, 0702899653, klubbo42@yahoo.se så vidarebefordrar jag vidare


Kort- eller strävhårig hane oavsett storlek sökes

Vi söker en korthårig/strävhårig tax, hane helst eftersom våran Anton (tax) är hane och inte kastrerad. Storlek spelar ingen roll.

Anton är 13år och otrolig pigg för sin ålder. Han förlorade sin kompis för 2 månader sen. Han växte upp med Charlie som blev 15år gammal. Nu är han lite ensam och söker en kompis.

Jag är 36år, min sambo är 39år. Jag jobbar i reception på hotell och min sambo jobbar på Solliden Slott som trädgårdsmästare och har även eget företag bredvid. När han jobbar på Solliden (sommaren) kan han ta med Anton till jobbet då det får ha hundar där. De har även hundgård.

Vi älskar att promenera i skogen eller nära havet. Vi tog hand om Anton & Charlie sen 2018. Båda sökte nytt hem eftersom matte och husse separerade. Vi bor på landet (Öland) och är glada om vi hittar en kompis till oss och Anton.

Tack för erat svar!!!! Mvh Siri Jelen,
Mail: s_jelen@hotmail.com


Medioker jägare söker medioker jakthund

Är älgjägare utan hund sedan många år. Nu funderar jag på skogspromenader efter småvilt. Mer avkoppling som pensionär än seriös jakt.

Söker vuxen hund, normalstor tax som kanske inte blivit någon jaktchampion. Bor i villa i stan och är ofta i stugan där vi har tillgång till jaktmark.  

Vänligen/ Best regards
Per-Uno Malmström
Hällbygatan 4a
75228 Uppsala
072-9711100


Strävhårig tik sökes                  

Söker strävhårig tik (normal/dvärg/kanin), max ca 2 år gammal.
Vår förra tax fick somna ni för ca ett år sedan då hon var nästan 18 år.
Söker nu en ny familjemedlem, en sällskaplig hund med stabilt psyke som kan bli en del i familjen och vara med oss hemma och i skogen och på utflykter med bilen.

Vi är ett par i 50-årsåldern. Bor i villa, åker ibland till sommarstugan.
Vi är mycket ute i skogen och blivande matte arbetar gärna med hunden på det sätt den gillar (spår, agility, lydnad). Vi är inte intresserade av utställning.

Är hunden jaktintresserad så kan den få jaga rådjur med släkting.

Matte jobbar hemma de flesta dagar i månaden (kontoret ca 2 dagar/månad).

Stig och Johanna

Kontakt doktor.hellberg@gmail.com


Kanintax sökes

Jag söker en strävhårig kanintax. Jag bor i Stockholm och tillbringar även stora delar av året på Öland i vårt sommarhus. Jag har tidigare haft en stor tax som gick bort 15 år gammal förra året. Söker nu en mindre då jag är pensionär.

karin.meidner@icloud.com
Med vänlig hälsning, Karin Meidner


Dvärgtax, hane, sökes  *Ny 9/5

Jag söker en dvärgtaxhane. Gärna långhårig. Snäll och stabil med andra hundar och barn är viktigt!

I familjen finns taxen Hubbe (SE70240/2021) 6 månader, jag själv 30 år, sambon Patrik 31 år, Liam 4 år och Albin snart 1 år.
Vi bor i Forsa, Hudiksvall. Där bor vi i ett hus med stor inhägnad tomt på ett trivsamt villaområde. Närhet till fin skog och natur alldeles bakom huset men även bara 10 min med bil in till Hudiksvalls centrum.
Som hund i våran familj får man följa med på allt vi kan tänkas hitta på.
Mitt egna intresse ligger allra helst i hundutställningar. Det är min hobby och det är ett stort plus om vi hittar någon som passar för just det. Är jag inte själv iväg brukar vi kolla på när Patrik spelar fotboll eller så umgås vi med släkt och vänner.
Det finns barn och hundar i nära släkt också.
Anledningen till att vi söker en omplacering är pga att min älskade saluki har fått somna in alldeles för tidigt 🕊💔 Men vill ha en livskamrat till Hubbe som vill dela livet tillsammans med oss som familj 💖

Linnéa Stålberg linn3aS@hotmail.com
070-374 88 62